Nieuws

SPORTSPULLEN EN KINDERFIETSEN VOOR SIERRA LEONE GEVRAAGD!

SPORTSPULLEN EN KINDERFIETSEN VOOR SIERRA LEONE GEVRAAGD!

Hallo ouders, verenigingen en andere betrokkenen!
Vanuit deWegdamfoundation.com(oa, Jeroen Nijkamp, John Pierik, Maurice Workel, Raymond Wegdam, Brian Wegdam, Laurens Reith en Erik Vogt) worden er spullen ingezameld die rechtstreeks naar Sierra Leone gaan. Er is grote behoefte aan sportspullen, denk hierbij aan schoenen sportkleding, hesjes, trainingspakken etc. Sport is voor deze arme kinderen echt een uitlaatklep, waarbij ze de zware omstandigheden even kunnen vergeten.

een school in Karene District

een school in Karene District

De Wegdam Foudation heeft een nauwe samenwerking met de plaatselijke hulporganisatie We Yone Child Foundation. Doordat daar de hulpverleners ter plaatse zijn en goed in beeld hebben welke hulp daadwerkelijk nodig is, kunnen we heel gericht de plaatselijke bevolking ondersteunen in hun ontwikkeling. De sleutel tot ontwikkeling is onderwijs. Met o.a. de opbrengsten van het benefietfeest zijn we een nieuw project gestart waarbij er in het dorp Kamabonko in het Karene district (binnenland) een school wordt gebouwd door de plaatselijke bevolking waarbij zowel mannen als vrouwen hun bijdrage leveren.

Dit district kent nog weinig basisbehoeften. De huidige school ligt op meer dan 8 kilometer afstand lopen waardoor kinderen beperkt blijven in het krijgen van onderwijs. Dit veroorzaakt veel sociale problemen en vele generaties komen in een negatieve spiraal terecht.

De school die nu wordt gebouwd in Kamabonko maakt ook het onderwijs toegankelijk voor de kinderen in de omliggende dorpen zoals Kamasama, Kagbale-gbale, Kamakuyor, Katumpe, Kamankay en meer andere dorpen met naar schatting meer dan 500 schoolgaande kinderen.

De kinderen krijgen daarnaast de kans om deel te nemen aan gestructureerde sportactiviteiten die goed zijn voor hun algehele lichamelijke ontwikkeling zoals voetbal en volleybal.

De school zal bovendien onderdak bieden aan een vaardigheidstrainingscentrum voor voortijdige schoolverlaters en andere jonge mensen die vaardigheden willen leren (kleermakerij, timmerwerk, metselaar, weven en meer) om weer zicht te krijgen op een toekomst.

microkrediet voor kleine ondernemers

microkrediet voor kleine ondernemers

De plaatselijke hulporganisatie WE Yone Child Foundation in Sierra Leone heeft in Noord-Sierra Leone onderzoek gedaan hoe we kwetsbare gezinnen in deze regio in deze moeilijke periode van Corona en lockdowns tijdelijk kunnen ondersteunen zodat deze gezinnen uitzicht houden op een duurzaam bestaan en kinderen in staat zijn om onderwijs te genieten.

Een bijdrage van de Wegdam Foundation is verdeeld onder een aantal kwetsbare gezinnen in het dorp Kamabonko in het Karena District. Deze bijdrage komt voornamelijk ten goede aan vrouwen met een zwakke financiële achtergrond. De bijdrage wordt gebruikt voor het starten van een eigen bedrijfje. Daarnaast hebben vele bedrijfjes het moeilijk als gevolg van de lockdowns en uitgaansverboden, ook daarvoor is een tijdelijke overbrugging ter beschikking gesteld.

Information

The Wegdam Foundation is a spin-off of the activities of Wegdam Food Link BV, a trade and investment office mainly active on the African continent. When abroad, owner and founder Brian Wegdam often encounters extreme poverty, injustice and harrowing circumstances.

He also sees the good spirit in the many local people that are helping out in overcoming this. The foundation aims to support these local heroes in their efforts to fight poverty and injustice. The Wegdam Foundation has been established to generate resources for and support projects in countries where Wegdam is actively doing business. Financial support and relief supplies will be available wherever needed, without any waste in overhead costs.