Geef tienermoeders en de kinderen in Sierra Leone een beter leven

Geef tienermoeders en de kinderen in Sierra Leone een beter leven

Op 25 januari geven vrienden van de Wegdam Foundation een benefietfeest. De opbrengst van deze avond is bestemd voor een project in Sierra Leone.

Als je denkt aan Sierra Leone zijn de burgeroorlog in de jaren negentig en de ebola-uitbraak in 2014 zaken die waarschijnlijk als eerste bij je opkomen. Maar er zit verandering aan te komen voor het door armoede geteisterde West-Afrikaanse land en hier willen wij graag aan bijdragen.

De Wegdam Foundation steunt een project in Sierra Leone waarbij tienermoeders geholpen worden om met hun kinderen een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Het probleem van tienermoeders in Sierra Leone is groot, 33% van alle zwangerschappen overkomt meisjes, jonger dan 18 jaar. Deze meisjes kunnen en mogen bij wet dan niet meer naar school en worden afhankelijk. Vaak is de vader niet meer in beeld en is de eigen familie al straatarm en daarom niet in staat om hun dochter met kleinkind op te vangen.

Het doel van het project is om meisjes een brede opleiding te geven waarbij ze naast basisvaardigheden als taal en rekenen ook leren hoe ze voor hun kind moeten zorgen en ze leren kleding te maken. Doordat ze een vak leren, kunnen ze hun eigen inkomen genereren en worden ze onafhankelijk. Op deze manier kunnen wij ze weer een toekomst bieden.

De tienermoeders worden vanuit hun dorp naar een opleidingscentrum gebracht. Dit is tevens voor hen een veilige plek.

Voor dit project zijn ook naaimachines nodig, die vaak ongebruikt ergens op zolder staan. Vandaar is de entree voor dames gratis wanneer ze een naaimachine meebrengen. Voor degene met de meeste naaimachines ligt een beloning in het verschiet.


Afdrukken   E-mailadres