Naaimachines gezocht voor meisjes in Sierra Leone

Naaimachines gezocht voor meisjes in Sierra Leone

Met onze stichting Wegdam Foundation ondersteunen wij een project voor tienermoeders in Sierra Leone. Het probleem van de tienermoeders in dit Afrikaanse land is groot. 33% procent van alle zwangerschappen overkomt meisjes, jonger dan 18 jaar. Deze meisjes kunnen dan niet meer naar school en worden afhankelijk van familie want de vader is vaak al uit beeld. De familie is echter ook straatarm en meestal niet in staat om hun dochter met kleinkind op te vangen.

Het doel van het project is om meisjes een brede opleiding te geven waarbij ze naast basisvaardigheden als taal en rekenen ook leren hoe ze hun kind moeten verzorgen en ze een opleiding krijgen in het naaien van kleding. Doordat ze een vak leren, kunnen ze hun eigen inkomen genereren en hebben ze weer zicht op een eigen toekomst. De tienermoeders worden vanuit hun dorp naar een opleidingscentrum gebracht. Dit is tevens voor hen een veilige plek.

Voor dit project zijn wij op zoek naar naaimachines, maar ook andere naaimaterialen zoals stofscharen, lockmachines, stoffen en garen zijn van harte welkom.

Mocht je ergens één van deze materialen weten of heb je zelf deze materialen nog ergens op zolder ongebruikt staan, neem dan contact op met Raymond Wegdam; 06-10175105, Bennie Leferink; 06-12534867  of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De actie loopt tot 29 februari 2020.

De Wegdam Foundation is opgericht vanuit de activiteiten van Wegdam Food Link BV, een handelskantoor en investeerder die vooral actief is op het Afrikaanse continent. Via deze weg komt het bedrijf in aanraking met schrijnende situaties, maar ook met lokale mensen die daar wat aan doen. Deze helden willen wij helpen in hun strijd tegen armoede en onrecht. Financiële hulp en goederen komen direct op de plek terecht waar het nodig is, zonder overheadkosten.


Afdrukken   E-mailadres