Royal Seed Orphanage

Royal Seed Orphanage

Dit betreft een weeshuis net buiten de miljoenenstad Accra. Naomi Esi Amoah is in 2002 begonnen met de opvang van weeskinderen, straatkinderen en kinderen die ten vondeling gelegd zijn. In Afrikaanse landen komt het vaak voor dat ouders te arm en daarom radeloos zijn. Ze zijn daarom niet in staat voor hun kinderen te zorgen.

Naomi Eis Amoah begon met 3 kinderen en bouwde verder aan haar opvang. Door middel van giften en vooral haar ijzeren wil, heeft ze nu 198 kinderen onder haar hoede. Het is fascinerend om te zien wat ze al bereikt heeft, hoe ambitieus ze is en hoe ze vecht voor haar 198 kinderen alsof ze allen van haarzelf zijn.

Vanwege de enorme groei met als gevolg ruimtegebrek, was haar organisatie gedwongen te verhuizen naar een grotere locatie. Die werd gevonden even buiten Accra waar de grond goedkoper is. Door donaties en medewerking van de lokale overheid bezitten ze nu circa 15 hectare. Hierop staat een bescheiden onderkomen, waar helaas (nog) geen elektriciteit is. Op de plek worden circa 100 varkens gehouden waarmee ze inkomsten weten te genereren. Plannen zijn er voor een ananasplantage en legkippen.

De eerste sponsoring van de Wegdam Foundation wordt gebruikt voor de aansluiting op het stroomnetwerk. Omdat het terrein buiten de bebouwing ligt, is dat niet zo eenvoudig en kost dit extra geld. Stroom is niet alleen belangrijk om een diepvries en koelkast op te laten draaien, maar ook om slangen buiten de deur te houden. Het is in onze westerse wereld moeilijk voor te stellen hoe het is zonder elektriciteit en dan zeker niet met 198 kinderen!

Daarna zullen we maandelijks een geldbedrag overmaken en helpen met projectmatige ondersteuning.

http://www.royalseedhome.org

 

 


Afdrukken   E-mailadres