Steun renovatie en voorziening meubilair school Sierra Leone

Steun renovatie en voorziening meubilair school Sierra Leone

De situatie die werd aangetroffen bij de school in het dorpje Magbaria Ferry Village was schrijnend. Het toiletgebouw was verwaarloosd, de lerarenkamer niet meer in gebruik, door gebrek aan meubilair moesten kinderen op de grond zitten om les te krijgen.

Het dak is lek en ramen of luiken zitten niet meer in het gebouw. In Sierra Leone heeft een tropisch moessonklimaat, wat inhoudt dat het er dagen achtereen hard kan regenen.

Deze school is aan het einde van de burgeroorlog in 2002 gebouwd door vredessoldaten uit Kenia. Een degelijk gebouw, maar door geldgebrek is er nooit onderhoud gepleegd en is het meubilair niet meer bruikbaar.

Wegdam Foundation gaat in samenwerking met de bevolking en een aannemer uit de buurt deze school renoveren. Het dak wordt compleet vernieuwd, het gebouw wordt geschilderd, de toilet wordt gerepareerd, ramen worden van meer duurzaam materiaal geplaatst en de lerarenkamer in ere hersteld.

Bovendien wordt de plaatselijk bevolking voorzien van materiaal en gereedschap om schoolmeubilair te maken voor hun kinderen.


Afdrukken   E-mailadres