update van de actie naaimachines voor tienermoeders

update van de actie naaimachines voor tienermoeders

Het benefietfeest van afgelopen 25 januari waarbij we geld en naaimachines hebben ingezameld voor tienermoeders in Sierra Leone is een groot succes geworden. Zoals je in eerder berichten al hebt kunnen lezen, zijn er ruim 270 naaimachines ingezameld. Daarnaast hebben mensen ook kleding, stoffen en naaibenodigdheden gedoneerd. De container is verscheept en nu de Coronamaatregelen versoepeld zijn, is de container uitgeladen en zijn de eerste naaimachines naar het praktijkcentrum bij de school in de buitenwijk van Freetown gebracht. Deze wijk George Brook heeft circa 27.000 inwoners en is niet bereikbaar via de openbare weg. Het is 20 minuten lopen vanaf de weg. Daarna zijn de naaimachines nagekeken en in gebruik genomen. De eerste kledingstukken zijn al gemaakt. Voor een impressie kun je de foto’s hieronder bekijken.

De opbrengst van deze avond is gebruikt voor:

  • de verschepingskosten van de container
  • een bijdrage voor de uitbreiding van de school in een buitenwijk van Sierra Leone, voor het opleidingscentrum voor de moeders
  • de bouw van een nieuwe school in het arme Karene District, waarbij ook een opleidingscentrum wordt gebouwd
  • microkredieten aan moeders om een onderneming te starten

Het resultaat was overweldigend, dankzij jullie, dankzij de donateurs, vrijwilligers en bedrijven die spontaan bijgedragen hebben. Namens de moeders in Sierra Leone hartelijk dank!!


Afdrukken   E-mailadres